OSTEOPATIJA. MANUALNA MEDICINA. BIOTERAPIJA

AKUPUNKTURA / BIOENERGETIKA / REHABILITACIJA

Manualna terapija

REHABILITACIJA  hrbtenice – gibalnega sistema

REHABILITACIJA hrbtenice – gibalnega sistema 

Rehabilitacija hrbtenice vsebuje skupek zdravstvenih metod po poškodbi ali operaciji, ki pacientu pomagajo, da vzpostavi stanje za opravljanje vsakodnevnih življenjskih opravil. Č e pacient po nesreči ali poškodbi ni v procesu zdravljenja, se njegovo zdravstveno stanje slabša in vodi k vse večji nepomičnosti. Zato je rehabilitacija nujna. Program rehabilitacije mora biti obvezno individualen, posebej prilagojen vsakemu pacientu, saj so odzivi organizma po poškodbi različni.

Rehabilitacija hrbtenice                                                           Rehabilitacija po poškodbi

Pacient se mora po poškodbi ali operaciji izogibati vsem fizičnim naporom. Nato mora začeti vzpostavljati gibalne funkcije, mišično moč in vzdržljivost s pomočjo fizioterapije in delovne terapije pod nadzorom fizioterapevta, pri čemer je zelo pomembno psihično stanje pacienta, ki ga mora spremljati lečeči zdravnik. Primerne in potrebne so tudi različne vrste masaž.

Rehabilitacija po bolezni  

Fizioterapija in rehabilitacija sta sestavna dela procesa zdravljenja, ki s svojimi metodami omogočata povrnitev funkcije roke ter izboljšata psihofizične sposobnosti in zmogljivosti ter kakovost življenja.

Fizioterapevt s pomočjo fizioterapevtskih metod v zdravstvenih zavodih, v zdraviliščih in v drugih ustanovah vzdržuje in izboljšuje zmogljivosti zdravih in bolnih ljudi.

rehabilitacijarehabilitacija

rahabilitacija

SVOJO AMBULANTO IMAM NA NASLOVU:

VOJAŠNIŠKA ULICA 12, SI-2000 MARIBOR

PACIENTE sprejemam po predhodnem naročilu.

Telefon: 030 665 947

PRED TERAPIJO MORATE POTRDITI SVOJ PRIHOD 1 URO PREJ.