OSTEOPATIJA. MANUALNA MEDICINA. BIOTERAPIJA

AKUPUNKTURA / BIOENERGETIKA / REHABILITACIJA

Manualna terapija

MANUALNA TERAPIJA – zdravljenje gibalnega sistema

MANUALNA TERAPIJA – zdravljenje, kiropraktika, bioterapija, diagnostika, rehabilitacija Manualna terapija         Manualna terapija, kiropraktika, osteopatija, bioterapija – zdravlenije bolečin gibalnega sistema.

Protibolečinska (manualna terapija) za lajšanje bolečin v hrbtenici (manualna medicina).

Manualna terapija – zdravlenije, rehabilitacija in diagnostika, sistem terapije za odpravo bolečine in patoloških sprememb v hrbtenici, sklepih, mišicah.

SERGEY VERBITSKIY, dr. med., (manualna terapija) – osteopatija, kiropraktika, akupunktura, bioterapija, diagnostika, rehabilitacija. OSTEOPAT– BIOTERAPEVT  030 665 947

Bolezni hrbtenice vplivajo tudi na notranje organe, zato je potrebno zdraviti hrebtenico.

Obstaja cela vrsta tehnik, s katerimi manualni terapevt obravnava ugotovljene anomalije. Manualna terapija je učinkovita v presledkih nekaj mesecev. Lahko jo uspešno uporabljamo za zdravljenje številnih bolezni, učinkovitost pa se bo povečala ob sočasni zeliščni terapiji, fizioterapiji in akupunkturi, masaži. .

Bistvo metode (manualna medicina)

Manualna terapija – zdravljenje, rehabilitacija in diagnostika, sistem terapije za odpravo bolečine in patoloških sprememb v hrbtenici, sklepih, mišicah.

Manipulacija ima velik pomen za vzpostavitev normalnega položaja vretenc in medvretenčnih ploščic lahko povzroči mišično in ligamentno napetost in posledično spremembe na vseh organih, povezanih z vretenci medvretenčnega diska. Manipulacija popravi površino sklepov in vzpostavi ponovno prekrvavitev. 

Terapevtske tehnike manipulacije konvencionalno delimo v dve skupini, " trdo " in " mehko" tehnike, vse bolj pa trdo tehniko nadomešča mehka, ki zagotavlja manj zapletov in veliko boljši učinek..

Manualna terapija 

Osredotoča se na ponovno vzpostavitev normalnega položaja vretenc in sklepov, njihovo naravno gibanje. V ta namen uporabi terapevt prst, s katerim pritiska na sklepe. Pogosto je postopek za "dolgo roko ": eno roko za okončine bolnika ,drugo za telo. Mišice se vrnejo v svoj fiziološki prostor, posledično se vrnejo na svoje mesto tudi sklepi.

Manualna terapija

Uporabljamo jo za zdravljenje sklepov, glavobolov, vključno s post-travmatskim stresom, bolečine in nelagodje v hrbtenici in prsih, ki omejujejo gibljivost hrbtenice, omotico z motnjami vratne hrbtenice, glenohumeralnega periarthrosisa in številnih drugih znakov nevrološke osteohondroze.Uporabljamo jo za zdravljenje notranjih bolezni ( bolezni dihal, sečil , prebavnih težav …Terapevt zdravi kronične bolezni ali ublaži njihovo ponovitev. MANUALNA MEDICINA ni univerzalna metoda zdravljenja, lahko pa bistveno nadomesti uporabo farmakoloških sredstev.

Manualna terapija


  INDIKACIJE:    manualna terapija

 • bolečine v hrbtenici (vratni, prsni in ledveni del)   
 • bolečine v sklepih (kolena, kolki, ramena, …)
 • hernia disci, išias
 • skolioza
 • osteohondroza
 • bolečine v vratu
 • bolečine v rami
 • bolečine v rami in mravljinčenje v prstih
 • bolečine v kolenu
 • poškodbe po prometnih nesrečah
 • poškodbe po kiropraktiki in grobih manipulacijah                                                                 
 • športne poškodbe
 • bolečine v mišicah (miofascialni sindrom)
 • vrtoglavica, motnja ravnotežja
 • šumenje v ušesih
 • glavoboli
 • mravljinci v rokah ali nogah
 • skolioza
 • bolečine v prsih (tudi pri vdihu in izdihu)
 • posledice poškodb in operativnih posegov
 • astma, kronični bronhitis
 • nevrološke motne ( migrene, vrtoglavica )
 • učinki stresa, utrjenost in depresija
 • nespečnost

KONTRAINDIKACIJE:

 • akutna vnetna stanja
 • tromboza
 • prirojene hujše nepravilnosti v razvoju hrbtenice
 • rakasta obolenja
 • nosečnost
 • zelo huda osteoporoza
  • Nekatere bolečine popustijo takoj, nekatere popuščajo postopoma in popolnoma prenehajo šele po nekaj dneh. Nekatere kronične in zastarele bolečine pa lahko v nekaj terapijah občutno olajšam. V težjih primerih energoterapijo večkrat ponovim, dokler ne dosežem maksimalnega rezultata. Na vprašanje, koliko terapij je potrebnih za ozdravitev, težko odgovorim, potek zdravljenja je odvisen od starosti pacienta, vzroka in jakosti bolečine … vsakega posameznika moram obravnavati individualno. Zagotovo je za odpravljanje težjih primerov potrebnih vsaj 7 terapij, kar pa spet ne pomeni, da ne more rešiti težav že 1 terapija. Univerzalnega odgovora ni! 

   POMEMBNO JE, DA ODPRAVLJAM KRONIČNE BOLEČINE BREZ UPORABE ZDRAVIL IN BREZ NEŽELENIH STRANSKIH UČINKOV. Vseh bolezni, ki jih lahko uspešno zdravim, pa je na tem mestu nemogoče omeniti. 

  MANUALNA TERAPIJA vpliva ugodno na splošno obnovitev imunskega sistema, zdravi kronične bolezni in je zelo koristna pri odpravljanju težav po poškodbah in operacijah.

Manualna terapija (medicina)  je od osteopatije in kiropraktike prevzela vsa strukturalna načela zdravljenja kostnega in miofascialnega skeleta in notranjih organov. Tako strokovno temelji na teoriji nevrizma. Istočasno je popolnoma zavrnila teorijo »prirojene sposobnosti gibanja kosti lobanje«, motnje notranjih organov in gibljivost možganskega tkiva (teorija primarnega dihanja).

Številne strokovne raziskave in načini mobilizacijsko-manipulacijskih tehnik so bile usmerjene v ugotavljanje vzrokov in odpravljanje rigidnih delov telesa: miofascialnih, fibroznih sprememb (trigger points), funkcionalnih blokov idr.

Manualna terapija (medicina) se razlikuje od osteopatije po svoji strategiji, filozofiji, po svojem pristopu k obolenju in načinu izvajanja tehnik. V zadnjem času se veliko manualnih terapevtov obrača v smer osteopatije.


PRIPOROČILA PO POSTOPKU MANUALNE TERAPIJE                     

- Izogibajte se fizične obremenitve (dvigovanje uteži manj kot 3 kg,delo v nagnjenem položaju , nenadnih gibov), ki lahko privede do zloma hernije medvretenčnega diska, ta lahko poči ali se poveča.

- Izogibajte se pregrevanju telesa (prepovedano je obiskovanje kopališča z vročo vodo, uporaba vroče vode v kadi, vroče obloge in mazila), kar lahko poveča oteklino okoli poškodovane medvretenčne ploščice in sproži večjo bolečino.

- Izogibajte se prepihu, mrazu, oboje lahko povzroči mišične krče, poslabša se oskrba arterij s krvjo in poveča se bolečina.

- Izogibajte se psihičnemu stresu, ki lahko povzroči tudi krč mišic hrbtenice in arterij, ki oskrbujejo s krvjo hrbtenjačo in živce, poveča se bolečina.

- Uporaba ortopedskih pripomočkov , ki jih predpisuje zdravnik ( pasovi , vzglavniki, vzmetnice ), bo utrdila dobljene rezultate in preprečevala možna poslabšanja v prihodnosti.

- Če jemljete zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik, jih prinesite na terapijo, da bo terapevt spremljal vzporedne učinke zdravila in svoje terapije.


PREVENTIVNO MANUALNO TERAPIJO PONOVITE VSAJ 1 do 4 KRAT NA MESEC.


Zaradi stresa in preobremenjenosti ter degeneracijskih sprememb nas pogosto boli hrbtenica in vse, kar je z njo povezano: roke, noge, glava, notranji organi …manualna terapija

Če imate bolečine v vratnem, prsnem ali križnem delu hrbtenice, pokličite Sergeja Verbickega, dr. med., na gsm. 030 665 947, ki že 28 let dela po specialnih in zanesljivih metodah – manualnih, osteopatskih, s pomočjo akupunkture, bioenergije, in medicinske masaže.  

manualna terapija

VOJAŠNIŠKA ULICA 12, MARIBOR   030 665 947
  

мanualna terapija – manualna medicina


Bolezni hrbtenice vplivajo tudi na notranje organe, zato je potrebno zdraviti hrebtenico

            

manualna terapija

 VOJAŠNIŠKA ULICA 12, MARIBOR 030 665 947  

   manualna terapija manualna terapija

SVOJO AMBULANTO IMAM NA NASLOVU:

VOJAŠNIŠKA ULICA 12, SI-2000 MARIBOR

PACIENTE sprejemam po predhodnem naročilu.

Telefon: 030 665 947

PRED TERAPIJO MORATE POTRDITI SVOJ PRIHOD 1 URO PREJ.Mocква +7(926)737 86 42   

В Москве принимаю по предварительной записи