OSTEOPATIJA. MANUALNA MEDICINA. BIOTERAPIJA

AKUPUNKTURA / BIOENERGETIKA / REHABILITACIJA

Manualna terapija

MANUALNA MEDICINA – REHABILITACIJA – MARIBOR

MANUALNA MEDICINA – MARIBOR

manualna medicina

MANUALNA MEDICINA – sistemska terapija, zdravlenje za odpravo bolečine in patoloških sprememb v hrbtenici, sklepih, mišicah.

MANUALNA MEDICINA – osteopatija, kiropraktika, bioterapija, diagnostika, zdravlenije, rehabilitacija, (terapije bolečin hrbtenice).

Moja manualna medicina – metoda terapevtskega zdravlenja in delovanja na človeško telo: manualna medicina, vključuje znanja in spoznanja iz akupunkture ter spoznanja vseh poznanih svetovnih manualnih šol, kot so: kiropraktika, osteopatija, klasična manualna medicina, mio fascialna relaksacija, mišično energetska tehnika (samostojna šola), kranio – sakralna terapija, uporabna kineziologija.

VOJAŠNIŠKA ULICA 12, MARIBOR 030 665 947

SERGEY VERBITSKIY, dr. med., manualna medicina (terapija) – osteopatija, bioterapija, diagnostika, rehabilitacija. OSTEOPAT– BIOTERAPEVT  030 665 947.

Manualna medicina: (zdravlenijeManualna medicina

Тerapije bolečin hrbtenice

Manualna medicina – zdravlenje, rehabilitacija

V vsaki terapiji od navedenih šol je veliko dobrega, pa tudi nemalo slabega oz. neuporabnega. Moja manualna medicina – metoda je od vsake terapije prevzela le dobre prijeme, zavrgla pa vse neprimerno in neučinkovito, predvsem pa vse tisto, kar je prinašalo nezaželene posledice pri pacientu. Tako je na primer Moja metoda manualna medicina povzela od mišično energetske tehnike samo princip delovanja: t. im. kontrapunkt mišičnega delovanja med zdravnikom in pacientom - princip, pri katerem ima bolnik popoln nadzor nad terapijo. In prav to je ena bistvenih razlik med klasično in novo manualno terapijo. Zato moja manualna medicina praktično ne pozna kontraindikacij! Le visoko profesionalno usposobljen zdravnik, specialist  manualne medicine lahko pravilno diagnosticira tiste spremembe v telesu, ki so nastale kot posledica negativne kompenzacije oziroma disfunkcije mišično kostnih struktur v organizmu. Tako s klasično kot z  manualno terapijo se lahko ukvarja izključno zdravnik ali višji fizioterapevt z ustreznim znanjem in izkušnjami, saj mora odlično poznati ustroj in delovanje človeškega organizma. Nasploh se z zdravljenjem ne bi smel ukvarjati nihče, ki nima ustrezne izobrazbe in kvalifikacije!

 • Tehnike manualne medicine (terapije), ki jih uporabljam:
 • manualna medicina
 • kiropraktika
 • osteopatija
 • mišično – energetska tehnika – osteopatija
 • mio – fascialna sprostitvena tehnika – osteopatija
 • kranio – sakralna osteopatija
 • visceralna manualna terapija – osteopatija
 • masaža / siacu / tujna / panšinveda / tibet / 
 • akupunktura
 • akupresura
 • aromoterapija
 • laserska terapija
 • vakumska terapija (anticeljlitnij lipoliz)
 • bioterapija, bioenergija, reiki (霊気)
 • hipnoz
 • naturopatija, fitoterapija, zeliščarstvo, ajrveda.

Manualna medicina – zdravlenje bolečine, rehabilitacija 

Manualna medicina (terapija) stranskih učinkov v takšnem smislu, kot jih poznamo pri drugih terapijah ali celo pri zdravljenju s farmacevtskimi preparati, pri  manualni medicini ni! So edino nekateri spremljajoči pojavi, ki jih pacienti občutijo različno in v različnih obdobjih - nekateri zaznavajo te spremljajoče pojave po prvi ali drugi terapiji (najbolj pogosto je tako), nekateri pa tudi kasneje ali celo po koncu terapije: pacient lahko čuti bolečine v posameznih predelih telesa težave v mišicah utrujenost občutek, kot da bo zbolel za gripo (vročičnost) povišana temperatura za nekaj ur nenadna zaspanost Vse to se dogaja zato, ker se med ponovnim vzpostavljanjem ravnovesja v telesu in uravnoteženjem kostno-mišičnih struktur, pacient "obujajo" bolečine oz. bolečinski sindromi v tistih predelih, kjer je v preteklosti utrpel mikro-poškodbe. Teh pa je bilo lahko zelo veliko. Tovrstne "težave" se navadno najbolj očitno pokažejo po prvi ali drugi manualni terapiji (redkeje pa tudi pozneje). ko zdravnik odstranjuje negativno kompenzacijo, kar je prva faza zdravljenja. V drugi fazi terapije zdravnik odstranjuje konkretne disfunkcije v kostno-mišičnih strukturah. Po tem prvem sklopu zdravljenja, ki zajema 6 do 12 obiskov (odvisno od teže komplikacij) je potrebno narediti premor. Mišice namreč potrebujejo dalj časa, se uskladijo z novim stanjem v telesu in odstranijo posledice negativne reakcije. Tudi v tem obdobju pacienti občasno še lahko zaznajo nekatere zgoraj opisane spremljajoče pojave.


Manualna medicina – zdravlenje bolečine, rehabilitacija 

Manualna medicina:

Mio – fascialna tehnika omogoča uravnovesiti celoten mišični sistem človeškega organizma. Pri tej tehniki dr.Verbitskiy deluje na mišico s posebnim, zelo natančnim prijemom, tako da pod prsti začuti, na katerem delu je mišica zategnjena in kako se razteguje, pa tudi, če je poškodovana, v hiperfunkciji ipd... Dr. Verbitskiy pri tej tehniki nikoli ne deluje s silo, ampak z nežnimi prijemi, ki omogočajo raztezanje mišice samo do stopnje, do katere se tudi sicer sama razteza.


MANUALNA MEDICINA: PRIPOROČILA PO POSTOPKU 

- Izogibajte se fizične obremenitve (dvigovanje uteži manj kot 3 kg,delo v nagnjenem položaju , nenadnih gibov) , ki lahko privede do zloma hernije medvretenčnega diska , ta lahko poči ali se poveča.

- Izogibajte se pregrevanju telesa ( prepovedano je obiskovanje kopališča z vročo vodo, uporaba vroče vode v kadi, vroče obloge in mazila), kar lahko poveča oteklino okoli poškodovane medvretenčne ploščice in sproži večjo bolečino.

- Izogibajte se prepihu, mrazu, oboje lahko povzroči mišične krče, poslabša se oskrba arterij s krvjo in poveča se bolečina.

- Izogibajte se psihičnemu stresu, ki lahko povzroči tudi krč mišic hrbtenice in arterij, ki oskrbujejo s krvjo hrbtenjačo in živce, poveča se bolečina.

- Uporaba ortopedskih pripomočkov, ki jih predpisuje zdravnik (pasovi, vzglavniki, vzmetnice), bo utrdila dobljene rezultate in preprečevala možna poslabšanja v prihodnosti.

- Če jemljete zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik, jih prinesite na terapijo, da bo terapevt spremljal vzporedne učinke zdravila in svoje terapije.


PREVENTIVNO MANUALNO MEDICINO PONOVITE VSAJ 1 do 4 KRAT NA MESEC

manualna medicina

Če imate bolečine v vratnem, prsnem ali križnem delu hrbtenice, pokličite Sergeja Verbickega, dr. med., na gsm.  030 665 947, ki že 28 let dela po specialnih in zanesljivih metodah – manualnih, osteopatskih, s pomočjo akupunkture, bioenergije, in medicinske masaže.manualna medicina

Bolezni hrbtenice vplivajo tudi na notranje organe, zato je potrebno zdraviti hrebtenico.
 • Nekatere bolečine popustijo takoj, nekatere popuščajo postopoma in popolnoma prenehajo šele po nekaj dneh. Nekatere kronične in zastarele bolečine pa lahko v nekaj terapijah občutno olajšam. V težjih primerih energoterapijo večkrat ponovim, dokler ne dosežem maksimalnega rezultata. Na vprašanje, koliko terapij je potrebnih za ozdravitev, težko odgovorim, potek zdravljenja je odvisen od starosti pacienta, vzroka in jakosti bolečine … vsakega posameznika moram obravnavati individualno. Zagotovo je za odpravljanje težjih primerov potrebnih vsaj 7 terapij, kar pa spet ne pomeni, da ne more rešiti težav že 1 terapija. Univerzalnega odgovora ni! 

  POMEMBNO JE, DA ODPRAVLJAM KRONIČNE BOLEČINE BREZ UPORABE ZDRAVIL IN BREZ NEŽELENIH STRANSKIH UČINKOV. Vseh bolezni, ki jih lahko uspešno zdravim, pa je na tem mestu nemogoče omeniti. 

MANUALNA MEDICINA vpliva ugodno na splošno obnovitev imunskega sistema, zdravi kronične bolezni in je zelo koristna pri odpravljanju težav po poškodbah in operacijah.manualna medicinamanualna medicina

SVOJO AMBULANTO IMAM NA NASLOVU:

VOJAŠNIŠKA ULICA 12, SI-2000 MARIBOR

PACIENTE sprejemam po predhodnem naročilu.

Telefon: 030 665 947

PRED TERAPIJO MORATE POTRDITI SVOJ PRIHOD 1 URO PREJ.Москва +7(926) 737 86 42  manualna medicina – osteopatija, bioterapija, rehabilitacija

В Москве принимаю по предварительной записи     

                                                                                                                                                                                                  

Manualna medicina – zdravlenje bolečine, rehabilitacija