OSTEOPATIJA. MANUALNA MEDICINA. BIOTERAPIJA

AKUPUNKTURA / BIOENERGETIKA / REHABILITACIJA

Manualna terapija

TERAPEVTSKA  MASAŽA  HRBTENICE – MARIBOR

TERAPEVTSKA MASAŽA   HRBTENICE  –  ZDRAVLENJE TELESA – REHABILITACIJA  

MASAŽA – zdravlenije bolečin, osteopatija, kiropraktika, akupunktura, bioterapija.  030 665 947 

Terapevtska masaža

MASAŽA je najstarejša in najbolj preprosta oblika zdravljenja telesa. Znani grški filozof in zdravnik Hipokrat je že v 5. stoletju pred našim štetjem priporočal masažo za okrepitev in sprostitev mišičja. V Evropi je postala priljubljena ob koncu 19. stoletja. V sodobnem času so metode masaže zelo razvite pri zdravljenju obolenj, poškodb in degenerativnih sprememb lokomotornega aparata.

MASAŽA je priljubljena na oddelkih za intenzivno nego, pri dojenčkih, otrocih, ostarelih ljudeh, pri kroničnih in tudi akutnih obolenjih.                            

Terapevtska masaža  se uporablja za krepitev dobrega počutja, spodbudo cirkulacije in krepitev delovanja imunskega sistema, za uravnavanje krvnega tlaka, okrepitev ožilja, odpravljanje mišične napetosti itd.

Terapevtska masaža hrbta je učinkovita metoda lajšanja kroničnih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih problemov s hrbtom. Je močnejša masaža, s katero dosežemo povečano prekrvavitev mišic hrbta, odpravimo mišične zatrdline, izboljšamo gibljivost hrbtenice in ramenskega obroča ter pospešimo odvajanje strupov iz telesa.

Terapevtska masaža je edinstvena masaža, ki jo uporabljamo pri poškodbah hrbtenice, kot so posedanje vretenc, hernija diska, problematična degenerativna stanja, išias, lumbago ipd. Že po prvi masaži dosežemo izboljšanje funkcije hrbtenice, lažje težave pa lahko po nekaj terapijah popolnoma izginejo. Terapevtska masaža zmanjšuje stres in odpravlja bolečine v ledvenem, prsnem in vratnem delu hrbtenice. Odpravlja tudi nekatere vrste glavobolov, ki so posledica tenzije mišic vratu.

Obstaja več vrst masaž: klasična masaža, šiatsu (akupresurna masaža), tajska masaža, refleksna masaža stopal in druge masažne tehnike.


Terapevtska masaža  masaža

indikacije: vse stare poškodbe hrbtenice, posedanje vretenc, hernija diska, problematična degenerativna stanja, išijas, lumbago

lajšanje hudih kroničnih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih problemov s hrbtom

ena terapija izboljša stanje za nekaj dni, več terapij v razumnih presledkih pa lahko odpravi tudi dolgotrajne kronične težave 


Medicinska masaža  je namenjena reševanju konkretnih zdravstvenih težav, metoda lajšanja kroničnih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih problemov.   


Anticelulitna masaža

Mnoge ženske iščejo kakršnokoli rešitev, ki bi jim za vedno pomagala odstraniti nadležen celulit. Ena izmed boljših in uspešnih terapij je anticelulitna masaža, ki lahko z rednim izvajanjem vidno zmanjša celulit. masaža

Na voljo so ročne ali vakuumske anticelulitne masaže, učinkovite pa so tudi masaže z olji, kjer kožo gnetemo in masiramo s krožnimi gibi. Za vidne rezultate je potrebnih več anticelulitnih masaž. Pri odpravi neželenega celulita je priporočljiva tudi redna vadba in zdrave prehranjevalne navade.

Napotki pred masažo

Na masažo pridite 10 minut pred pričetkom tretmaja. Tako boste imeli dovolj časa, da se pripravite za masažo. Priporoča se, da 2 uri pred masažo ne jeste. Pred masažo si privoščite toplo kopel ali tuš, po čiščenju pa ne uporabljajte losijonov ali olj za telo. Ob prihodu se bomo pogovorili o morebitnih težavah in željah. Prosimo vas, da nas opozorite na kakršnokoli posebnost, ki bi lahko bila pomembna za masažo.

V kolikor se boste odločili za terapevtske masaže, bomo pred pričetkom masaže opravili pregled in anamnezo, ter izpolnili delovni karton ter tako načrtovali tretma za dosego optimalnega rezultata.

Pred masažo se slečete toliko, kolikor je za posamezen tip masaže potrebno. Ko ste slečeni se uležete na masažno mizo po navodilih maserja, ter se pokrijete z rjuho oziroma vrhnjo odejo. Med masažo boste ves čas pokriti. Odkrit bo samo masiran del telesa. Spoštovali bomo vašo zasebnost in zagotovili dobro počutje.

Med masažo se lahko pogovarjate, še bolje pa je da se popolnoma prepustite ter odmislite vsakdanje težave in skrbi. Pri določenih masažah je potrebno sodelovanje z maserjem (trigger point, ortopedska masaža), saj se le tako dosežejo optimalni rezultati. Če vam bo kadarkoli med masažo neprijetno, ali bi bila masaža boleča, je potrebno to povedati maserju. Pri določenih tehnikah masaže vas bo maser opozoril, da je lahko naslednja tehnika neprijetna ali boleča. Bolečina ne sme biti nevzdržna. Tudi tukaj je potrebno takoj opozoriti maserja, da prilagodi tehniko.

Vsaka masaža je unikatna. Prilagojena je masirancu glede na njegove težave in želje. Naše masaže niso zaporedje vnaprej določenih gibov, temveč individualno prilagojen program za dosego optimalnega rezultata.

Po končani masaži je priporočljivo še malce poležati ter se počasi vstati.

Napotki po masaži

Po terapevtskih masažah se lahko pojavijo bolečine, ki pred masažo niso bile prisotne. Gre za običajno reakcijo, ki mora po dveh do treh dneh miniti. Stanje tretji dan mora biti boljše kot pred masažo. Odpadle kisline v tkivih so vzrok za nepravilno odzivanje mišic in živcev. Posledica teh motenj so bolečine. Močnejša masaža tako sproži intenzivnejšo sproščanje odpadlih produktov, ki jih telo ne more dovolj hitro izločiti. Te posledice čutite kot bolečine v mišicah.

Med masažo je prišlo do izločanja večjih količin odpadnih produktov, zato je zelo pomembno, da po masaži pijete veliko tekočine (voda). Če vam uspe, si privoščite še toplo kopel z morsko soljo in eteričnimi olji (evkalipt, rožmarin, sivka, bor...).

V primeru kroničnih težav s hrbtenico (bolečine v križu) si pred spanjem na prizadeti del položite topel termofor (po nasvetu terapevta).

Mišice so po masaži sproščene, zato se ne priporoča naporov in sunkovitih gibov, saj lahko hitreje pride do zakrčenja mišice (obrambni mehanizem mišice na pretirane zunanje dražljaje).


PRIPOROČILA PO POSTOPKU ROČNE TERAPIJEi 

- Izogibajte se fizične obremenitve ( dvigovanje uteži manj kot 3 kg,delo v nagnjenem položaju , nenadnih gibov) , ki lahko privede do zloma hernije medvretenčnega diska , ta lahko poči ali se poveča.

- Izogibajte se pregrevanju telesa ( prepovedano je obiskovanje kopališča z vročo vodo, uporaba vroče vode v kadi, vroče obloge in mazila), kar lahko poveča oteklino okoli poškodovane medvretenčne ploščice in sproži večjo bolečino.

- Izogibajte se prepihu, mrazu, oboje lahko povzroči mišične krče, poslabša se oskrba arterij s krvjo in poveča se bolečina.

- Izogibajte se psihičnemu stresu, ki lahko povzroči tudi krč mišic hrbtenice in arterij, ki oskrbujejo s krvjo hrbtenjačo in živce, poveča se bolečina.

- Uporaba ortopedskih pripomočkov , ki jih predpisuje zdravnik ( pasovi , vzglavniki, vzmetnice ), bo utrdila dobljene rezultate in preprečevala možna poslabšanja v prihodnosti.

- Če jemljete zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik, jih prinesite na terapijo, da bo terapevt spremljal vzporedne učinke zdravila in svoje terapije.

PREVENTIVNO MASAŽO PONOVITE 1 KRAT NA TEDEN 

terapevtska masaža hrbtenice Zaradi stresa in preobremenjenosti ter degeneracijskih sprememb nas pogosto boli hrbtenica in vse, kar je z njo povezano: roke, noge, glava, notranji organi …

Če imate bolečine v vratnem, prsnem ali križnem delu hrbtenice, pokličite Sergeja Verbickega, dr. med., na gsm. 030 665 947, ki že 28 let dela po specialnih in zanesljivih metodah – manualnih, osteopatskih, s pomočjo akupunkture, bioenergije, in medicinske masaže.

Bolezni hrbtenice vplivajo tudi na notranje organe, zato je potrebno 

zdraviti hrebtenico.


INDIKACIJE:    

·         bolečine v hrbtenici (vratni, prsni in ledveni del)   

·         bolečine v sklepih (kolena, kolki, ramena, …)

·         hernia disci, išias

·         skolioza

·         osteohondroza

·         bolečine v vratu

·         bolečine v rami

·         bolečine v rami in mravljinčenje v prstih

·         bolečine v kolenu

·         poškodbe po prometnih nesrečah

·         poškodbe po kiropraktiki in grobih manipulacijah                                                                 

·         športne poškodbe

·         bolečine v mišicah (miofascialni sindrom)

·         vrtoglavica, motnja ravnotežja

·         šumenje v ušesih

·         glavoboli

·         mravljinci v rokah ali nogah

·         skolioza

·         bolečine v prsih (tudi pri vdihu in izdihu)

·         posledice poškodb in operativnih posegov

·         astma, kronični bronhitis

·         nevrološke motne ( migrene, vrtoglavica )

·         učinki stresa, utrjenost in depresija

·         nespečnost


KONTRAINDIKACIJE:

·         akutna vnetna stanja

·         tromboza

·         prirojene hujše nepravilnosti v razvoju hrbtenice

·         rakasta obolenja

·         nosečnost

·         zelo huda osteoporoza

 

TERAPEVTSKA MASAŽA HREBTENICE – ZDRAVLENJE TELESA – REHABILITACIJA


TERAPEVTSKA MASAŽA HRBTENICE – MARIBORTerapevtska masaža

SVOJO AMBULANTO IMAM NA NASLOVU:

VOJAŠNIŠKA ULICA 12, SI-2000 MARIBOR

PACIENTE sprejemam po predhodnem naročilu.

Telefon: 030 665 947

PRED TERAPIJO MORATE POTRDITI SVOJ PRIHOD 1 URO PREJ.


                             Mocква +7(926)737 86 42  

В Москве принимаю по предварительной записи