OSTEOPATIJA. MANUALNA MEDICINA. BIOTERAPIJA

AKUPUNKTURA / BIOENERGETIKA / REHABILITACIJA

Manualna terapija

MIŠIČNO – ENERGETSKA TERAPIJA

osteopatija

MIŠIČNO – ENERGETSKA TERAPIJA

MANUALNA TERAPIJA

Z mišično  energetsko tehniko dr. Verbitskiy ugotavlja, katera skupina mišic je prekomerno ali nepravilno napeta, zategnjena oz. v hiperfunkciji ali morda celo poškodovana. Pri posameznem pacientu nato izbere ustrezen položaj telesa in deluje na tisto skupino mišic, ki bo kasneje pacientu omogočila, da bo z napenjanjem teh mišic s svojo lastno močjo spravil določen sklep ali vretence v pravi položaj. Naloga zdravnika pri tem je le nadzirati smer gibanja izbranih mišic. Bistvo manualne terapije (in tudi mišično-energetske tehnike kot ene od njenih tehnik) je popoln nadzor pacienta nad delovanjem zdravnika. Pacient namreč pod vodstvom zdravnika z močjo svojih mišic deluje v nasprotni smeri pritiska, ki ga izvaja zdravnik. V primeru, da se pojavi bolečina, pacient takoj avtomatsko prekine pritisk in tako sam aktivno nadzira proces zdravljenja. Do negativnih posledic pri tej metodi zato ne more priti, medtem ko pri manipulativnih metodah terapevt lahko kaj hitro prestopi prag bolečine in v določeni meri škoduje pacientu. Pri mišično-energetski tehniki zdravnik postavi pacienta v določen položaj, v katerem se s protiuporom zgane ravno tista mišica, ki jo zdravnik želi aktivirati in s tem postavi kostno strukturo oz. telo v pravi položaj. Dr. Verbitskiy je z leti in izkušnjami prišel do spoznanja, da je prav pri tej tehniki odločilnega pomena sodelovanje pacienta oz. njegovih mišic in zatoo je osnovne prijeme zelo zreduciral, tako da je njegovega delovanja in njegovih prijemov čim manj, tem več pa sodelovanja pacienta.


PRIPOROČILA PO POSTOPKU ROČNE TERAPIJE

- Izogibajte se fizične obremenitve ( dvigovanje uteži manj kot 3 kg,delo v nagnjenem položaju , nenadnih gibov) , ki lahko privede do zloma hernije medvretenčnega diska , ta lahko poči ali se poveča.

- Izogibajte se pregrevanju telesa ( prepovedano je obiskovanje kopališča z vročo vodo, uporaba vroče vode v kadi, vroče obloge in mazila), kar lahko poveča oteklino okoli poškodovane medvretenčne ploščice in sproži večjo bolečino.

- Izogibajte se prepihu, mrazu, oboje lahko povzroči mišične krče, poslabša se oskrba arterij s krvjo in poveča se bolečina.

- Izogibajte se psihičnemu stresu, ki lahko povzroči tudi krč mišic hrbtenice in arterij, ki oskrbujejo s krvjo hrbtenjačo in živce, poveča se bolečina.

- Uporaba ortopedskih pripomočkov , ki jih predpisuje zdravnik ( pasovi , vzglavniki, vzmetnice ), bo utrdila dobljene rezultate in preprečevala možna poslabšanja v prihodnosti.

- Če jemljete zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik, jih prinesite na terapijo, da bo terapevt spremljal vzporedne učinke zdravila in svoje terapije.


PREVENTIVNO TERAPIJO PONOVITE VSAJ 1do 4 KRAT NA MESEC.

Če imate bolečine v vratnem, prsnem ali križnem delu hrbtenice, pokličite

Sergeja Verbickega, dr. med., na gsm030 665 947, ki že 28 let dela po specialnih in zanesljivih metodah – manualnih, osteopatskih, s pomočjo akupunkture, bioenergije, in medicinske masaže.

Bolezni hrbtenice vplivajo tudi na notranje organe, zato je potrebno zdraviti hrebtenico. 


osteopatija

                           


  • Nekatere bolečine popustijo takoj, nekatere popuščajo postopoma in popolnoma prenehajo šele po nekaj dneh. Nekatere kronične in zastarele bolečine pa lahko v nekaj terapijah občutno olajšam. V težjih primerih energoterapijo večkrat ponovim, dokler ne dosežem maksimalnega rezultata. Na vprašanje, koliko terapij je potrebnih za ozdravitev, težko odgovorim, potek zdravljenja je odvisen od starosti pacienta, vzroka in jakosti bolečine … vsakega posameznika moram obravnavati individualno. Zagotovo je za odpravljanje težjih primerov potrebnih vsaj 7 terapij, kar pa spet ne pomeni, da ne more rešiti težav že 1 terapija. Univerzalnega odgovora ni! 

    POMEMBNO JE, DA ODPRAVLJAM KRONIČNE BOLEČINE BREZ UPORABE ZDRAVIL IN BREZ NEŽELENIH STRANSKIH UČINKOV. Vseh bolezni, ki jih lahko uspešno zdravim, pa je na tem mestu nemogoče omeniti. 

OSTEOPATIJA vpliva ugodno na splošno obnovitev imunskega sistema, zdravi kronične bolezni in je zelo koristna pri odpravljanju težav po poškodbah in operacijah.


SVOJO AMBULANTO IMAM NA NASLOVU:

VOJAŠNIŠKA ULICA 12, SI-2000 MARIBOR

PACIENTE sprejemam po predhodnem naročilu.

Telefon: 030 665 947

PRED TERAPIJO MORATE POTRDITI SVOJ PRIHOD 1 URO PREJ.VERBITSKIY, manualna terapija - osteopatija, diagnostika, rehabilitacija, d.o.o.SERGEY VERBITSKIY- OSTEOPAT- BIOENERGETIK

 Mocква +7(926)737 86 42  

В Москве принимаю по предварительной записи